Jabloň

Jabloň

Anotace: Báseň o jabloni

Brzy přijde jaro,
jabloně v sadech začínají
přenádherně kvést,
nevěstin bílý šat
budou stromy z květů
stejně jako v loni plést.

Matka včela po dlouhé
zimě dostala velký hlad,
pylu bude hodně a včely
začínají květy pylovat.

Rozkvetlé jabloně lépe
než-li orchideje voní,
až by se člověku z té vůně
chtělo hned spát pod jabloní.

Daleko v dálce na vršku
pěkná jabloň stojí,nejchutnější
jablíčka tahle jabloň rodí.

Jablka z jabloně báječně chutnají,
možná ani v ráji chutnější
ovoce na nebi nemají.

Adam i Eva stvořitele velmi
zklamali,příkazu svého otce
oni nedbali,červené jablíčko
přesto okusili,slib daný Bohu
proto porušili.

Kvůli jednomu jablíčku osud
jim zazpíval pravdivou písničku.
Jablka od té doby jedli stále,
dva lidé co byli poprvé vyhnáni
z ráje.

Vyhnáni z ráje navždy za to byli,
nad přísným trestem nikdy nesmutnili.

Před jabloní úctu mějme,
dík za skvělé plody tobě dejme,
jablůňko jabloňová.
x+
Autor Waldemar, 21.02.2007
Přečteno 916x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tuhle básničku upřímně řečeno nedokážu ohodnotit, protože tak působí asi jen na mě, ale nějak mi nesedí členění veršů, připadá mi to takové rozsekané a taky, jakoby ta báseň neměla duši, prostě jí něco chybí.

21.02.2007 19:29:00 | Elvien

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí