V lese voda tmavá

V lese voda tmavá

Anotace: báseň o vodě

Sbírka: Po stopách vesnice

V lese hučí voda tmavá
žíznivým tvorům odjakživa doušek podává
mezi stromy tiše cestu si vyšlapuje
bez očí trasu poslepu mapuje

V lese hučí voda tmavá
všem svou radost teď rozdává
v širý potok se rozvodní
jen v čase povodní

V lese hučí voda průzračná
vítr až roztrhá svázaná mračna
které drží snad ocelová lana
V lese hučí voda již od rána
Autor Petr27, 10.04.2018
Přečteno 407x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí