Odlet čápů

Odlet čápů

Anotace: báseň o čápech

Sbírka: Po stopách vesnice

Nad komínem zřím let čápů
z jejich nohou, jenž jsou jak chůdy
mají výhled jak z mrakodrapu
letět do Čech musí přesně tudy

Viděl jsem čápy létat blízko nebe
marně potravu hledali v žíznivém jílu
snad zemřeli by hlady, nebýt tebe
vracející se odkudsi z černého světadílu

Zobáky klapou jak do rytmu bubínku
chtěl bych sedět na křídlech při odletu
uchovat v hlavě chci pěknou vzpomínku
sledovat zhora zem v pozdním létu
Autor Petr27, 15.04.2018
Přečteno 560x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí