Kapka vody

Kapka vody

Anotace: ...některé zákony nezastavíš

Ranní opary,dýchání země
v pulsech světa obláčky putují
jak dětské duše sem a tam
matka je na rukou neudrží...
často se srazí do náruče rodné
do klína se jí vpijí

Pramínek vyvěrá,jeden tu,druhý tam
stužka v lesním zátiší
potůčky, jak síť do sebe vpadnou
jak větve stromu do koruny

Divá je řeka,kmen křivolaký
po jarním tání bouřlivě hučí
téměř se smutkem v dáli se loučí
v kořenech delty se uklidní

Moře a oceán,slaný a mocný
temnotou svou a životem kypí
nemůže nikdo,ani my,lidi
obrátit koloběh kapky vody

30.1.2006
Autor Lupus, 22.02.2007
Přečteno 443x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí.

24.02.2007 14:23:00 | S&made

větve, kmen, kořeny, to zní dobře, škoda, že hodně řek vypadá jak smrky z monokultury

24.02.2007 11:30:00 | Pe&Pa

Moc hezká báseň.Nejvíce se mi líbí 2.sloka-je taková poetická.

23.02.2007 17:50:00 | s.e.n

... voda, ... matka života ...
i smrti, ... jo

22.02.2007 12:00:00 | HarryHH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí