Rodná vesnice

Rodná vesnice

Anotace: Báseň o vesnici kde sem prožil dětství

Sbírka: Po stopách vesnice, Skleněný déšť (výbor)

Naše rodná víska jak dívka líbezná
její luh jsou smaragdy na provázku
navštívím místo, kde dívka mne nezná
na malé vsi vykvetly růže pro lásku

viděl jsem na poli dva oře
jak sedlák šel pomalu za nimi
Stádo jelenů se páse v oboře
houf dětí tam bude mezi prvními

Večer když vesnice tiše usíná v údolí
měsíček tam na hvězdnatém nebi hlídá
tak dlouho, jak mu to čas dovolí
ráno s námi slunko na blankytu snídá

Od souvrati se vrací stádo koní
pasáček na ně zapomněl, když spal
kopyta, jak kostelní zvon zvoní
ve snu pak slyšel jejich cval
Autor Petr27, 27.06.2018
Přečteno 596x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka, Anděl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí