Roztrhlo se nebe nad dědinou

Roztrhlo se nebe nad dědinou

Anotace: Báseň o tom když v létě zaprší

Sbírka: Po stopách vesnice

Roztrhlo se nebe nad dědinou
cáry mraků stírají stromům krůpěje
obloha má celý den střechu měděnou
pršet přestane , než se les naděje

Déšť bouchal o bubínky střech
jako by v rukou svíral paličky
voda,až po okraj naplnila břeh
a v hlíně vytváří prstem ďolíčky

Kapky skáčou v okapové rouře
jak žáby schované na mělčině
sivý závoj mračen přicházející bouře,
právě nahání strach většině

Nebesa stála ,jako andělé u brány
visí tak nízko, až se země dotýkala
déšť bičuje stráně i širé lány
a mračna jakoby nad tím vším vzlykala
Autor Petr27, 01.08.2018
Přečteno 359x
Tipy 4
Poslední tipující: kdotoví, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

**ST**

02.08.2018 07:49:34 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí