V letním čase

V letním čase

Anotace: Báseň o horkém létě a sklizni

Sbírka: Po stopách vesnice

V letním čase, vzduch voněl senem
to žně začaly v nedalekém poli
úroda zlatého obilí je pro kraj věnem
a radost, jak řeka teče do údolí

V letním čase voda při západu krvácí
když večer s příchodem nespěchá
slunce každé ráno na nebe vrací
truhlici zlaťáků po sobě vždy zanechá

Letní čas roztáčí ve vsi kolotoč
to když ženci ráno lány kosí
lidé z venkova,nejsou žádná svoloč
když o úrodu tak pěkně prosí

V letním čase se chalupy probouzí
ještě,než se slunce přes obzor vykloní
uvidí toho ,kdo tře bídu s nouzí
chudoba s holí , po vsi chodí,jako vloni

V letním čase zlátne lán žita
horký vánek stromům listoví češe
léto nové jitro krásně přivítá
zvědavě hledí skrze půdu,kde leží plno veteše
Autor Petr27, 04.08.2018
Přečteno 316x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí