Stará jabloň

Stará jabloň

Anotace: Báseň o jabloni

Sbírka: Po stopách vesnice

Stará jabloň nahrbená,jak stařenka
jako babička ostatních stromů se zdá
na nebi, když zableskne se jitřenka
objeví se na obloze nejjasnější hvězda

Když jabloň kvítky na svět přivede
jsou malované ,jak babiččina zástěrka
když kočka mourovatá pod ní přede
klidu nemá, ta stará chuděrka

Větve jabloně jsou vrásčité dlaně
třímající plody,jenž dětem podává
hlava,jakoby šeptala: ,,vylezte na mě ''
křehká ruka nám ve větru zamává

Vyrostla do krásy k radosti obce
dosahuje až na lán modravý
jablíčka daruje jen tomu kdo chce
stařenka svýma rukama slunce pozdraví
Autor Petr27, 09.08.2018
Přečteno 430x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná Petí! Měj hezký den.

10.08.2018 06:55:39 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí