Měsíc a vlk

Měsíc a vlk

Anotace: báseň o souznění mezi vlkem a měsícem

Sbírka: Matčiny oči

Uprostřed noci, když měsíc v úplňku táboří
stříbrnou hlavu do mraků jak do peřin noří
starý vlk se loudá sám, ač není štěně
Se vztyčenou hlavou následuje lunu na kopeček
dnešní noci není měsíc žádný drobeček
jenom ten vlk tváří se strašně opuštěně ,

Starý huňáč vyl dnes na měsíc svéřepě
kulatá luna mu vypráví pohádku ,,O veliké řepě ''
vlk pozorně naslouchal vyprávění toho příběhu
hlava luny při úplňku vypadá jak hliníková deska
však s vlkem bude rozmlouvat pouze dneska
poněvadž si chlupáč poranil tlapu při běhu

Vytáhl měsíček v noci žebřík stříbrem posázený
dlouhá cesta vzhůru a chlupáč je jak omámený
vlk vylezl až nahoru, aby seděl luně blíž
dřív než stačil měsíc dočíst poslední stránku
musel za svítání uložit svojí báň ke spánku
a zraněná nožka již není vlkovi na obtíž
Autor Petr27, 23.11.2018
Přečteno 508x
Tipy 1
Poslední tipující: Pétík
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí