Matičce

Matičce

Anotace: Moravo, Moravo, co dáš mi do vínku... nad duši bolavou prastarou vzpomínku...

Matičce

 

Moravo, Moravo, co dáš mi do vínku

nad duši bolavou prastarou vzpomínku

Moravo, Moravo, ty jsi můj zlatý klas

s věrností k samotám utíkám k tobě zas

 

Za řečí jadrnou po víně zmámenou

to ty jsi, Moravo, mé slepé rameno

k tobě vždy vrátím se, ty jsi má matička

vráskami zdobená, shrbená, maličká

 

Za noci chvěješ se, v poledne dozráváš

řekni mi, Moravo, jestli mě ráda máš

vždycky když po zimě budí se vinohrad

stárneš mi do krásy víc, než si můžu přát

Autor Zamila, 18.01.2019
Přečteno 430x
Tipy 7
Poslední tipující: yarek, V.N.Losinský, ZILA78, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí