Chtěl bych namalovat modrý obraz

Chtěl bych namalovat modrý obraz

Anotace: Báseň o blankytně modré obloze

Sbírka: Matčiny oči

Chtěl bych namalovat modrý obraz
modrý byl jak plátno na blankytě
modrý jak horského potůčku odraz
modré oči má každé malé dítě

Modré jako jsou květy pomněnek
modrá je od slunce průhledná voda
modrý je též tok mých myšlenek
modrá je odvaha Českého národa

Chtěly by malovat neposedné tuhy
jež jako ptáci letí plátnem modravým
modrá je jedna barva na srpu duhy
kterou po každém dešti vřele pozdravím

Modrý obraz visí na nebi
kolem něj mraky seskupily rám
nemusí ho držet ani žádné hřeby
aby velikou radost udělal nám
Autor Petr27, 29.03.2019
Přečteno 325x
Tipy 2
Poslední tipující: Polux Troy, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí