Luna vysedává večer na terase

Luna vysedává večer na terase

Anotace: Báseň o lenošící luně

Sbírka: Matčiny oči

Luna vysedává večer na terase
jen s hvězdičkami dýchá chlad
nebe jež má barvu po melase
a nepůjde rozhodně dnes spát

Luna vysedává večer ve chládku
a hvězdiček těch se nedopočítá
začít musí vždycky od začátku
a slunce jí to pak ráno vyčítá

Na terase sedí klidně jako pěna
jen obličej bledý podpírá dlaní
noční klid náhle přetrhne ozvěna
to slunce probudilo očka ze spaní
Autor Petr27, 08.04.2019
Přečteno 331x
Tipy 6
Poslední tipující: breberkar, Iva Husárková, yarek, vlnka, Polux Troy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkně jemně lunární :-)

09.04.2019 10:56:00 | vlnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí