Hvězdy jak oči nebeské

Hvězdy jak oči nebeské

Anotace: Báseň vznikla při víkendovém pobytu na venkově )

Sbírka: Matčiny oči

Hvězdy,jak oči nebeské
z dáli na mne jedna mrkla
je vás tisíce,přesto jste hezké
bohužel vaše ústa jsou zamlklá

Hvězdy jsou jiskry z plamene
jež ve vzduchu se rozplynou
když buší kámen do kamene
pak ty očka bledá zahynou

Vyšly hvězdy na smuteční tyl
malá očka nikdy neznají únavu
měsíček je stříbrným paprskem smyl
stíny pak hází za hlavu

Hvězda je jak malá piha
jež sedí na zrzavé tváři
ač unáší jí vesmírná tíha
přesto nám z daleka září
Autor Petr27, 03.06.2019
Přečteno 333x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí