Déšť večerem padal

Déšť večerem padal

Anotace: O letním deštivém večeru na venkově

Sbírka: Venkovské koření

Déšť vlahý večerem padal
krůpěje, jak stovky padáků
jež ze sivých mračen vyskakují
do pole zarděného od máků

Zařinčel bič s řetězy
to když bouřka běsní
mne však u děvčete,
pramálo vadí, že je s ní

Déšť jenž padal z nebe
zatékal rovnou do podkroví
až zeptám se na otázku,
snad mi ta dívka odpoví

Když déšť vylévá louže
ptáčci se v okapu koupou
po letu pírka očistili,
aby dál byla jejich chloubou
Autor Petr27, 02.08.2019
Přečteno 330x
Tipy 1
Poslední tipující: Amiradi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí