Děti pozdního léta

Děti pozdního léta

Anotace: Báseň o blížícím se podzimu

Sbírka: Venkovské koření

Astry a jiřiny zbarvily okvětí
zem upředla sivá vlákna jinovatky
na louce běhá plno dětí
a doma oběd vaří jejich matky

Ty děti pozdního léta
poslední dny prázdin mají
vítr jim vlasy zaplétá
když jablka s hruškami dozrávají

Zralé ovoce div neláme haluze
venkovská škola okny děti vyhlíží
však se tam těší tuze
září se po špicčkách blíží

Podzim už stojí na prahu
jak najednou barevná je víska
všechny děti,jež mají snahu
po škole se jim stýská
Autor Petr27, 03.08.2019
Přečteno 309x
Tipy 1
Poslední tipující: Amiradi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí