Barevné koruny

Barevné koruny

Anotace: Podzimní báseň :)

Sbírka: Venkovské koření

Napadaly barvy do korun
Jak déšť všechny rozpíjí
Léto přepustilo svůj trůn
a podzim pomalu dny upíjí

Od deště to v korunách ševelí
Zlato v listech rozlévá se
Jak jsou všichni veselí
V té podzimní kráse

Stromy jak podzimní vládci
Jenž před zimou korunu smeknou
Na studený severák jsou krátcí
ale jen na chvilku se zaleknou

Když slunce za obzor klesá
a tma se ode dne dlouží
Mé srdce s podzimem zaplesá
Jak venku statný havran krouží
Autor Petr27, 04.10.2019
Přečteno 353x
Tipy 9
Poslední tipující: Amiradi, Jeněcovevzduchukrásného, Donne, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V té sklenici je víno rudé
žlutý koňak vaječný
a také bourbon hnědý tam asi bude
podzim je jak říkáš báječný

05.10.2019 07:41:18 | blázen

Skvělé :)

05.10.2019 21:02:45 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí