Utichl háj v objetí stínů

Utichl háj v objetí stínů

Anotace: Soumrak v lese

Sbírka: Venkovské koření

Utichl háj v objetí stínů
Večer rozprostřel červánky jako fábory
Aby uvítal měsíc,toho krále
Sotva schová se slunko za hory

Umlkl můj zpěv o lásce
O tom jak mne má ráda
tóny se po haluzích táhnou,
Jako těch ptáčků celá armáda

V tom tichém chrámu lesa
Tmavé stíny drží háj v otěži
A však každý pěvec ví,
ubránit se spánku půjde stěží
Autor Petr27, 13.10.2019
Přečteno 289x
Tipy 3
Poslední tipující: Amiradi, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí