První sněhové vločky

První sněhové vločky

Anotace: O přicházející zimě :)

Sbírka: Verše

Nebe zatáhlo sivou oponu
vločky se chystají na scénu
Prosím potlesk a poklonu
až ven na mráz je vyženu

Sníh poletuje v bílém rubáši
Ještě než zima opráší sáně
studený vítr jej jak pírko unáší
Když padá z nebeské báně

Na zemi vločka hned taje
Až z ní zbyde kapka vody
jež zacinká jako pouliční tramvaje
A vsákne se zpátky do přírody
Autor Petr27, 31.10.2019
Přečteno 442x
Tipy 8
Poslední tipující: Tvbm, Donne, Amiradi, jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je trochu zimno z tohoto dílka
od nosu rampouchy, kdepak je pilka ?
raděj přilož do krbu o polínko víc
nebo budou básníci muset do čepic

31.10.2019 23:13:36 | blázen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí