Zpátky na venkov

Zpátky na venkov

Anotace: Báseň o návratu ke kořenům

Sbírka: Chmýří pampelišek

Vrátil jsem se z města
do kraje kyprého mládí
zas mě vítá známá cesta
příroda, jak děva mne svádí

Na zahradě poskakují kosi
v květech zas motýl létá
a marně o nektar prosí
V červenci, uprostřed léta

Z malého kostela zadul zvon
každý den v pravé poledne
rázem utichl venkovský shon
a každý k obědu zasedne

U domu střemcha odkvétá
květy jako když padá sníh
škoda jen že vydrží do léta
vzorně sedět na větvích
Autor Petr27, 29.06.2020
Přečteno 270x
Tipy 8
Poslední tipující: Lighter, Psavec, jenommarie, Ishtar, Tomcat
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásný návrat k normálu. Bohužel město se rozlézá po venkově, přímo satelitně...

30.06.2020 17:45:33 | Lighter

ano bohužel

30.06.2020 21:03:43 | Petr27

Moc pěkná;-) *ST

30.06.2020 10:31:04 | jenommarie

díky :)

30.06.2020 21:03:52 | Petr27

;-)

30.06.2020 21:04:36 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí