Náprstníky u tratě

Náprstníky u tratě

Anotace: Báseň inspirovaná dnešní cestou vlakem z práce

Sbírka: Chmýří pampelišek

Zvoní náprstníky podél trati
zvoncem v barevném kalichu
než se v husté páře ztratí
ačkoliv vlaky troubí potichu

Náprstníky planě lemují koleje
snad vítr je tam zjara sel
déšť z mraků jim vláhu doleje
štěstí,že jsem tenkát jel

Všem vlakům zvoní na odjezd
u závor cinkající výstražníky
byla noc, na nebi plno hvězd
jen okolo kolejí svítí náprstníky
Autor Petr27, 30.06.2020
Přečteno 221x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Tomcat
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A také vlčí máky ;o) pěkná

30.06.2020 22:02:50 | Crazymike

ty sem u nás neviděl :) jinak díky:)

01.07.2020 18:45:23 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí