Ptačí zpěv

Ptačí zpěv

Večer venku ptačí zpěv zní
Malý kolouch v dálce už spí.
Světlušky už lítají nad keřem
Svítí, zhasne a bliká jen.

Ptáci zpívají píseň na dobrou noc
Sovy nad nocí přebírají moc.
Pečlivě střeží lesy, louky
Myslivcům háží myši za klobouky.

Nad ránem sova letí spát
Zabodává do větve svůj mocný spár.
Ráno začnou vrabci štěbetat
Chtějí ostatní kamarády přivítat.

Kolouch z dálky vstává sám
Přispěchá rychle k nám.
Srna přiběhla taky
V dálce myslivec umírá strachy.

Jezevec mu psa zavedl do nory
Zbyly mu jen brambory.
Na ty jezevce vylákal
A svého tak přilákal.

Srna koloucha učí životu svému
Myslivec dal své jídlo jemu.
Ptáčci štěbetají po celý den
Lákají všechny ať jdou ven.
Autor Vydima27, 04.07.2020
Přečteno 197x
Tipy 4
Poslední tipující: jenommarie, Emily Říhová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je pěkná;-)

05.07.2020 22:42:42 | jenommarie

Úplně se vidím u obory v lese :o) opět slušný :o)

04.07.2020 23:24:34 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí