Chodi láska při měsíčku

Chodi láska při měsíčku

Anotace: Jedna romantická báseň

Sbírka: Písničky z domova, Klíček od studánky

Chodí láska při měsíčku
sama tichou tmou
Nabírá rosu do střevíčku
a už brzy bude mou

Padala voda dívce na líčka
jako za soumraku tma
jsem ten,co tě hýčká
proč ještě nejsi má?

Utrhla láska větvičku
jak kus čarovného proutku
když odešla za měsíčku
jemuž stéká slina z koutku

Měsíček k ránu své sliny,
na chladnou rosu změní
před úsvitem zkrátí stíny
až ráno nikde žádný není
Autor Petr27, 14.07.2020
Přečteno 292x
Tipy 6
Poslední tipující: Tomcat, Emily Říhová, Donne, praetorian, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí