Smrt vešla do zahrad

Smrt vešla do zahrad

Vosám se lepí šťáva na křídla,
dva dravce jsem na modrém nebi zahlídla,
o zabíjení už vím dávno své – a je to zlé, je to zlé.

Tu můru celou slepenou od sítí,
tu ani včerejší vítr nechytil,
a je to zlé, je to zlé, vědět, že smrt už jde.

Pět včel zatím podlehlo těžkému zápasu,
šalvěj je lákala na vůni, na krásu,
a je to zlé, je to zlé, vědět, kdo už nepřijde.

Vosám se lepí šťáva na křídla,
přišla jsem do zahrad a smrt tam zahlídla,
o zabíjení už vím dávno své – a je to zlé, je to zlé.
Autor Myška, 27.08.2020
Přečteno 216x
Tipy 14
Poslední tipující: Žluťák, Tritvaetna, mkinka, Donne, Isla, Emily Říhová, danaska
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně napsané - ona mrcha číhá všude je součástí běžného života

28.08.2020 09:37:55 | petrzal

Inu takový je svět a myšky o tom vědí také své - když je chytí kočka, je to zlé. Zdraví Daniela z prahy

27.08.2020 19:48:39 | danaska

pěkné i když smutné :)

27.08.2020 19:41:18 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí