U prostřeného stolu

U prostřeného stolu

Mlha nad rybníky se rozpouští,
je ticho a v rákosí rákosníci,
na hladině kachny, lysky a labutě,
potápky malé,
tam opodál pluje potápka roháč,
důstojně v tom poklidu,
ani se nezdá, že tady sídlí
velká kolonie rybáků obecných.

Podzim a blíží se
hejna táhnoucích vodních ptáků.
Teď ještě však nad Hradeckým
vznešeně krouží orel mořský.

Jen kousek odtud
masakr na rybníku Kolečko,
černí kormoráni jako střely
zapichují se do vody,
je tu pro ně
prostřený stůl s jednoletými kapříky.
Úchvatné divadlo,
děsivé hody.

Autor kvaj, 29.10.2020
Přečteno 176x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí