Podzimní listí

Podzimní listí

Podzimní listí,
pod listem šustí,
na listě žilnatí,
ta žíla větví.

Monotónní čepele tvarují,
kopinatě, vějčitě,
ty ledvinové srdce,
pohledem líhněném.

Popadané zeleně,
hnědnou časem okrově,
v proměnných čárkách,
čárů, čarovných.

Podloží,
kapky barev zachytává,
do utajených míst,
světel štkajících vzpomínek,
padajících,
ze stropních omítek,
obšťastněných v neštěstí.

Ach, list, lístek,
ve stromech chovaný,
vychován řádkem korun,
po korunkách vřeten,
dlanitě zpeřený.

Ach Podzime,
zimou předešlý,
poklidně zimuj,
v té zašlosti,
a harmonizuj úchvaty ztepilé.
Autor Dejvis, 04.11.2020
Přečteno 178x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, šerý, jenommarie, Tomcat, Psavec, ARNOKULT, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky milí Honzo:*)

05.11.2020 21:21:20 | Dejvis

Stromy, to jsou ze dřeva básně, o tom jako třeba žít...-)ST

05.11.2020 21:07:16 | Tomcat

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí