Zelený koberec

Zelený koberec

Anotace: Zapomenutá podzimní

Zametám koberec,
zametám ho venku
prach, listí od každého trochu.

Barevnou peřinu
smetla jsem na hromádku,
koberec připraven na zimu,
mokrá peřina dusila ho na chvilinku.

Každá část jinak zbarvená
nejčastěji červená,
občas nějaký brouček vyleze ven,
říkám mu ať se schová hned.

Sotva koberec zelený zametu,
hned je na něm zas trocha sametu.
Na chvíli zůstane zametený,
dokud barevné listí ze stromu ho nezaplní.

Brzy bude koberec zas plný,
nikdo nevidí ty jemné vlny.
Vlny, které vidět jsou jen při větru
vlny, které jsou jedno celému světu.
Autor Vydima27, 09.12.2020
Přečteno 162x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, Psavec, Koala
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné dílo. Mám rád podzim. Ale i zimu, jaro, léto. TIP.

09.12.2020 10:29:18 | Koala

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí