Uprostřed zimy

Uprostřed zimy

Anotace: Báseň o zimě jež se pomalinku láme :)

Sbírka: Kříž a jablko

Uprostřed zimy zem chladne
mráz za oknem šlechtí květ
ten největší dlouho vládne
dokud slunko nepohřbí led

V lednu zimou tuhla krev
slunce k západu se schýlí
v háji utichl ptákům zpěv
a celý svět je najednou bílý

Zima zaryla své drápy
hluboko všem pod kůži
však samotná se trápí
jak světu dávno jaro dluží
Autor Petr27, 14.01.2021
Přečteno 206x
Tipy 2
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí