Když tady ještě stávaly třešně

Když tady ještě stávaly třešně

Anotace: Když tady ještě stávaly třešně, svítily hvězdičky sváteční...

Když tady ještě stávaly třešně

 

Když tady ještě stávaly třešně

svítily hvězdičky sváteční

a potichu ve tmě snášel se ještě

bílý sníh lehce do větví

 

Ospalé jaro vprostřed zimy

vykvetlo rázem ve váze

uniklo pláči meluzíny

a schovalo se před mrazem

 

Spanilé květy z ospalých stromů

byly jen jednou z mnoha krás

které už nevídám po cestě domů

ať už je jaro nebo mráz

 

Utichli ptáci, pohasly hvězdy

jen kdesi v kamnech hoří dál

světélka s vůní třešňových květů

která čas lidem zaprodal

 

Autor Zamila, 20.05.2021
Přečteno 177x
Tipy 18
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, Vivien, Iva Husárková, Now, šerý, Psavec, Frr, Krahujec, Marten
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...smutné, ale hezké...;-)

20.05.2021 16:02:33 | Marten

Je to tak... Děkuji a zdravím :)

20.05.2021 16:16:00 | Zamila

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí