Álej jeřabin

Álej jeřabin

Anotace: O zralých jeřabinách

Sbírka: Verše z bytu

Álej jeřabin podzim svázal
oranžovou pentí do snítků
a vítr hned ptákům vzkázal
ať kyselé plody mají k užitku

Na jeřáby se kvíčaly slétli
v zobáku odnesli plodů trsy
pod nimi ještě ocúny kvetly
samy tuší,že zima přijde brzy

Až ze šarlatových svazků,
nezbyde na stromech zhola nic
uzavřou ptáci vzájemnou sázku
který z nich roznese po kraji víc
Autor Petr27, 20.11.2021
Přečteno 149x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, šerý, J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí