Zimní radovánky

Zimní radovánky

Anotace: Sníh padá na uralské hory a já sladkou můzu mám...

Moje nová sbírka (Zimní radovánky)

Ledové království

Koruny stromů bělem ojíněné,
V nebeské modři koupaly se,
Hedvábné peřiny ničím nerušené,
Pod kmeny pevnými tulily se.

Stříbřité vločky tvarované,
Hladily květy borové,
Jehlice mrazem pohlazené,
Zářily v kráse nachové.

Ve větvích

Ve větvích tenkých nádherných,
Leskla se malá pavučinka,
Stvořena byla z vláken niterných,
Bílých jak sněžná konvalinka.

Hladina slasti

V obláčcích lásky zrcadlí se,
Hladina podhorského plesa,
Do ryzé krásy ponoří se,
Úpatí klečového lesa.

Kamenné skvosty břidlicové,
Hleděly v dále kouzelné,
Bytostné kousky vápencové,
Hladily vlnky líbezné.
Autor Básník lásky, 17.03.2007
Přečteno 298x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí