Prosincový bál

Prosincový bál

Anotace: Zima v lese :)

Sbírka: Verše z bytu

Svět v zimě utišil stáda
jen sníh jejich stopy svál
během prosince stále padá
tak skončil zvířátkům bál

Sníh pod kopyty chřestí,
jako v měšci pár mincí
ostatní neměli to štěstí
a celý život zůstali malincí

Mráz protančil stříbrné střevíce,
až zem v nedobytný kámen ztvrdla
bílý les usnul v doprovodu měsíce,
jež ukonejšil ptáčkům jejich hrdla

Na prosincovém bále
sešli jsme se u stolu
jen v lese mrzlo stále
tak zvířátka sedí pospolu
Autor Petr27, 03.12.2021
Přečteno 225x
Tipy 4
Poslední tipující: jenommarie, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná:)

04.12.2021 23:38:52 | jenommarie

Díky:)

05.12.2021 11:36:06 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí