Hnízda v zimním lese

Hnízda v zimním lese

Anotace: hnízda v zimě

Sbírka: Verše z bytu

Na všech korunách
hnízdí samota a chlad
les byl jako v snách,
když do plátna mlhy spad
Hnízda ztratila věčný dech,
než po zimě se jaro vetře
padal sníh,jako bílý mech
jemuž vítr plachty setře

Když v zimě víc vane
ze stromů hnízda shodí
nevím, co se ptáčkům stane
když noví se z vajec rodí
Cítím jak mlha prstem kyne
a chladnou rukou na mě sahá
z prázdných hnízd život plyne
jako kdyby zima měla tvář vraha
Autor Petr27, 15.12.2021
Přečteno 190x
Tipy 8
Poslední tipující: Psavec, mkinka, Sonador, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásný...

16.12.2021 12:13:40 | Sonador

díky :)

16.12.2021 16:26:02 | Petr27

Pěkná báseň*

15.12.2021 23:23:42 | šerý

díky :)

16.12.2021 16:25:55 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí