Píseň chladných řek

Píseň chladných řek

Anotace: Řeka v zimním hávu

Sbírka: Verše z bytu

Led praská v řece,
jež utéct by chtěla
ze stále ledové klece,
co je zatím její cela

Mráz cinká do mříží,
píseň chladných řek
chlad ale vodě ublíží,
jenom slunce zná lék

Slunce vlastní zlatý klíč
od toho ledového žaláře
pak už řeka uhání pryč
sotva ho odemkne na jaře
Autor Petr27, 17.12.2021
Přečteno 181x
Tipy 10
Poslední tipující: šerý, Jeněcovevzduchukrásného, Marten, Jan Kacíř, Sonador, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí