Utkaná zima

Utkaná zima

Anotace: Báseň o zimě z dělnického pohledu

Sbírka: Verše z bytu

Zima na stroji přede
sněhově bílou přízi
jíž pak v louce šedé
sám ledový vítr sklízí

Mráz na nitky trav
navíjí perly z ledu
slunce,posel zpráv,
řiká: ,,To taky svedu"

Paprsky začaly nití
šít do bílých povlaků
a když slunce svítí
nesněží už z oblaků

Přetrhla se zlatá nit
a přestal klapat stav
slunce nemohlo šít
rosu do svěžích trav
Autor Petr27, 22.12.2021
Přečteno 148x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Xardas, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí