Bedřichovský rybník

Bedřichovský rybník

Anotace: o Bedřichovském rybníku

Sbírka: Verše z bytu, Obrázky z Bedřichova

Vítr pohazuje s hladinou,
na níž divokých kachen, křik
ozývá se skz celou dědinou
však marně zachytí ten mžik

Smrky rozlévaly němé vlny
kolem vsi v matném stínu
blankyt, šumem křídel plný
večer spočinul v jeho klínu

Časně ráno z mlhovin cáry
nad ospalým rybníkem vlají
bílý závoj oblé měl tvary,
jež s paprsky zmizí v kraji

Slunce vyšlo v jinou říš
do cizích oken se dívá
z nebe táhnou mnohem níž
nad rybníkem oblaka šedivá
Autor Petr27, 07.01.2022
Přečteno 172x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

U rybníka se odráží života dvojnásob.*

23.01.2022 18:44:56 | jenommarie

:)

23.01.2022 18:55:10 | Petr27

;)

23.01.2022 18:56:52 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí