Kalamita

Kalamita

 

 

 

                    KALAMITA 

 

 

 Každý deň ťa s láskou víta 

 obľúbená kalamita.

 

 Vždy keď k tomu padá dážď, 

 cestujúci cíti zášť.

 

 V meste znovu nehoda,

 sabotáž či náhoda?

 

 Vo vozidle dlhé chvíle 

 na prejdenie jednej míle.

 

 Cestné siete upchaté,

 kolónou áut prepchaté.

 

 Množstvo zmätku, trúbenia,

 nervozity, náhlenia.

 

 Bluf modernej dopravy,

 dýchať splodín otravy.

 

 V smogu pláva šíry kraj,

 kašlu, astmy úplný raj.

 

 Projekt s názvom smart city 

 budí zvláštne pocity.

 

 Cyklista však bez šance,

 po zrážke z neho rezance.

 

 Chodec vyjde na skusy,

 nebezpečné pokusy.

 

 Nasadí si na tvár rúšku 

 s odhodlaním zdolať skúšku.

 

 Len čo vyjde von na dvor,

 ovalí ho smrad jak tchor.

 

 Vstúpi pred dom na chodník,

 no kráčať po ňom nesmie nik.

 

 Slúžiaci sťa parkovisko,

 vybuchnutia chodec blízko.

 

 O autá sa obtiera,

 smutné oči pretiera.

 

 Čo to v meste za skaza,

 pohodlnosť - nákaza.

 

 Rozhýčkaní vodiči,

 obezity dediči.

 

 Chyťme rozum do hrsti,

 nech nás hlúposť nebrzdí.

 

 Prázdnu mestskú dopravu 

 zvoliť ako nápravu.

 

 Kto je mladý pri sile,

 pešo prejde tri míle.

 

 Náhla radosť v pohybe 

 tuky z tela rozhýbe.

 

 Ten, kto chce byť svieži, zdravý, 

 nemať auto dôvod pravý.

 

 

 

Autor Peter35, 22.01.2022
Přečteno 140x
Tipy 7
Poslední tipující: umělec2, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí