Zima drží jaro v zajetí

Zima drží jaro v zajetí

Anotace: Předjarní báseň

Sbírka: Klíček od studánky

Zima drží jaro v zajetí,
kdesi v ledové věži
ztratila klíčky od klecí
a proto stále sněží

V těch zlatých klecích
ukrývá tiše ptačí hlas
jen slunce ho vrátit může,
aby jaro přišlo včas

Svou hlavu jsem položil,
do sametového mechu
mezi dvě dívčí ňadra,
jež hřála bez dechu

Dva polštáře zdobily
na hrudi sváteční šat,
jak se na tobě dmou
když s nimi chodíš spát
Autor Petr27, 09.02.2022
Přečteno 137x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké.

09.02.2022 23:25:29 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí