Kuji slova o noci

Kuji slova o noci

Anotace: V noci

Noc
Nepotřebuje pomoc
Lásku
Tu však dává
Jako klid
Sny
A hvězdy na to z oblohy
Jako mi na ní
Tupě a tiše
Zíráme
V mrazivém křupnutí nohou
Namrzlé trávy
Seslané úplňkem
Chvěji se
Rozněžněn něhou
Teplem a vstřícností jejího těla
Procházím se nahý
Před i po
Úkonu
Ráno možná
Vzpomenu si na ní
Sytý i hladový
Umřela noc
Co večer se narodí
Život jepičí
Nekřičí
V zimě dlouhá
V létě krátká
Spí i slepice
Tři hodiny ráno
Říkám si vráno nejsi sova
Natož vlak
Abys houkala
Kdyby byl den
Jako netopýr
Bys koukala
A tak v tom tichu
Kuji tato slova
O bezmoci
Být bez noci.
Autor umělec2, 01.03.2022
Přečteno 205x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Sonador, Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, Friday, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc mě bavila... pěkná*

02.03.2022 21:13:29 | Sonador

No bezva, že sis opět prubnul poezii. Jo v noci. To je lovců den a čas se snivě převaluje z boku na bok. Pěkně jsi vylíčil její životopis...
Možná bych to seknul do strof. Letím verši volným pádem a nesačím se nadechnout :-)
Rád jsem se u Tebe zastavil*

01.03.2022 08:09:37 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí