Vodník

Vodník

Anotace: Po dlouhé době taková dětská bezstarostná říkanka.

Lesklá perla na sametu,
kolem malé drahokamy,
chladná voda má se k světu,
a kabátek rozedraný.

Dušičky, hrníčky,
zelené střevíčky,
dno malé pramičky,
moc zlaté rybičky.

Stará bába nad hladinou,
rozplétá své smutné vlasy,
letokruhy níž se vinou,
pamatují dávné časy.

Dušičky, hrníčky,
zelené střevíčky,
dno malé pramičky,
moc zlaté rybičky.

Drobný mužík, Ladův synek,
s jehlou, nití splétá sítě,
na dušičky bílý hrnek,
prsty noci šijí hbitě.

Dušičky, hrníčky,
zelené střevíčky,
dno malé pramičky,
moc zlaté rybičky,

a rozseté hvězdičky...
Autor Algernoon, 19.03.2007
Přečteno 638x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Viděla´s někdy vodníka? Právě si s ním dopisuješ.

20.05.2007 21:01:00 | jehlaspichlas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí