Velikonoce v Bedřichově

Velikonoce v Bedřichově

Anotace: Velikonoční svátky na vsi

Sbírka: Obrázky z Bedřichova

Rozvodněná Nisa
po zimě plná kalu
k Bedřichovu se lísá
zatímco pěju chválu

Zima se rmoutí,
jako stará vdova
jen vrbové proutí
pletu zas a znova

Tmou šel démon mráz
lámal stébla,jež klíčí
ač nastal dávno jara čas
zima jeho práci zničí

Jehnědy pučí u řeky,
když ven slunko leze
hladí zem svými doteky,
dokud nevysuší všechny meze
Autor Petr27, 16.04.2022
Přečteno 170x
Tipy 5
Poslední tipující: Květka Š., mkinka, Kan, Fialový metal
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí