*-*Z pampelišek...

*-*Z pampelišek...

Anotace: ~~~~~~(*§*)~~~~~~

 

~~~~~~

Posbírám si kapky deště
navlékám si korále
potom v šatech z barev duhy
tancuji si na bále,
taneční sál z pampelišek
mistři smyčce cvrčkové
zpívají tam ptačí pěvci
pije se víno medové.

Tanečnicím zatlesklali
snad svými křídly motýli
že si také zatancují
to dnes všichni slíbili,
jako kráska v šatech z duhy
do vlasů si růži dám
a ať se v barvách neutopím
jak růže se červenám.

A v růžičce spali broučci
ta vůně je vzbudila
broučci skončili na louce
já se v tanci točila,
tam na parketu z pampelišek
cvrček hrál a hrál
kdo to viděl kdo to slyšel
vesele se smál.

A kytičku pampelišek mi  dal.

........................

********

Autor Květka Š., 11.05.2022
Přečteno 156x
Tipy 14
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Fialový metal, CULIKATÁ, šerý, Frr, Marten, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Letní, barevný tanec z louky s motýlky a pampeliškami, nádherné- také mě pohladila.

12.05.2022 08:37:42 | CULIKATÁ

Pohladila jsi.

11.05.2022 17:15:57 | mkinka

krásně lehké dílo .)

11.05.2022 16:53:59 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí