Nad Muchovem se blýská

Nad Muchovem se blýská

Anotace: Regionální báseň z okolí bydliště

Sbírka: Skleněný déšť (výbor)

Nad Muchovem se blýská
zde leží krajina srdci blízká
z vrchu táhnou mraků cáry,
jež halí skalní útvar starý
a lidem se po něm stýská

Mlhy se vytrácí v okolí
z Tanvaldského údolí
nad Muchovem tmí se,
do tmavých vod v Nise,
na podzim slabě mrholí

Nad Muchovem zní hřmění,
sotva nebe svou tvář změní
když vítr špice stromů klátí
jen slunce se někam ztratí,
až v cíše mraků vidět není
Autor Petr27, 13.06.2022
Přečteno 123x
Tipy 11
Poslední tipující: Kan, CULIKATÁ, mkinka, Jan Kacíř, Iva Husárková, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zasáhl si mé prázdninové pocity z protějšího údolí a Příchovic.

14.06.2022 06:53:50 | Jan Kacíř

tak to mě těší :)

14.06.2022 18:41:18 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí