Nisa šumí a pádí

Nisa šumí a pádí

Anotace: Báseň o řece v regionu

Sbírka: Skleněný déšť (výbor)

Nisa šumí a pádí
kamsi do daleka,
než zmizí v kapradí
vlnka se jí načeká

Nad řekou, muší roje
snad tančily nad vodou
pro tebe hoří srdce moje,
jež se trápí svobodou

Odlesk vody z bílých pěn
v čiré démanty splyne
hladina ze skelných stěn
s balvany se chytře mine

Slza, jako krůpěj stéká
do těch tmavých vod
z Jizerek líně teče řeka
tam, kde začal její zrod
Autor Petr27, 19.06.2022
Přečteno 137x
Tipy 3
Poslední tipující: Protos1182, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí