Zpívající kašna

Zpívající kašna

Anotace: Báseň o ,,zpívající" kašně a přírodě kolem

Sbírka: Jitřenka v medu

Tesknou píseň zpívá kašna
uprostřed malého náměstí
šeří se a přichází noc strašná,
jež muchlá celý svět do pěstí

Voda z kašny stříbrem tekla,
jejíž píseň jsme slyšeli z oken
v létě dokořán, jak brány pekla
v němž byl sám ďábel zrozen

Květ šeříků voněl, tak prudce,
když rozkvetly nachové kalichy
z kašny slyším hrát mrtvé hudce,
jež obětovali život za hříchy

V drobných rukou třímá
snítku nachových šeříků
milá dívka si mne všímá
a naslouchá, jen ze zvyku

Včela pod tíhou pelu
nevzlétne do výše
pro pořádnou melu
párkrát kruh opíše

V růžovém poupěti to vřelo
pro nedozírnou pilnost včel
a komu se medu zachtělo,
ten sladký nektar sbírat šel
Autor Petr27, 20.06.2022
Přečteno 170x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Dominik Plesr, CULIKATÁ, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

třetí a šestá sloka se mi líbí nejvíce...

21.06.2022 16:37:03 | Dominik Plesr

díky :)

21.06.2022 17:07:08 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí