ZEM

ZEM

Mam rad tento svet
Bez zbytocnych viet
Krásu lesov a riek
Vonia tráva aj kvet

Aj ticho mám rad
A zelený sad
Nie je to snad
Vela závad

Snad bude to včas
Ked každý z nás
Pochopý zas
Prirody kras

Co nám tu zostane
Keď zeleň nebude
Platíme len dane
Za grilované laně

Zpev vtakov, vody ryb
Nebolo už dost chyb
Dusí sa astmatik
Preco je bez pochyb

Budeme navzdycky
Aristokraticky
Ticho a stoicky
Drancovat logicky

Budeme brat a brat
Na uctoch pridavat
Trávník si zalievat
Na sucho stazovat

Nie, nie sme svatí
Ale sme slepí
A tak sa nám lepí
Smola na paty

Planetu ZEM
Milovat chcem
Ako bohém
Tento poem
Autor RoTa, 22.06.2022
Přečteno 166x
Tipy 10
Poslední tipující: Marten, CULIKATÁ, Vivien, Iva Husárková, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nuže pěkně sis zaRoToval. Usmívám se (ale v dobrém) nad veršem "... platíme jen daně / za grilované laně."
Pěkná v zbroji rebelující. Líbí se mi*

22.06.2022 18:21:15 | šerý

Díky

22.06.2022 20:47:38 | RoTa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí