Pomněnky u studánky

Pomněnky u studánky

Anotace: Modrají se kvítky :)

Sbírka: Jitřenka v medu

Pomněnky u studánky
modrají, jako z vod svít
jdou dívky pro džbánky,
aby z nich mohly pít

Tak spěchám do lesa
natrhat modré okvětí
květy jsou, jak nebesa
namalovaná od dětí

Jako oči drobotině
září pomněnka lesní,
jež roste v domovině
o které se jí nesní

Milou mám vzpomínku
na ty, co zem skryla
bylo jim dáno do vínku,
aby z hlíny pomněnka byla
Autor Petr27, 01.07.2022
Přečteno 205x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, mkinka, Kan, šerý, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

U Tebe, jakobych vždy vstoupil do krajiny. Pěkná, prťavá.

02.07.2022 14:10:48 | šerý

Ne, neee, aby do nich mohly borůvky sbírat:-)

02.07.2022 10:26:44 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí