V kukuřičném poli

V kukuřičném poli

Anotace: Báseň z kukuřičného pole

Sbírka: Jitřenka v medu

Jsem vítr, jenž po sobě
zametá stopy
osud mi ale dělá šlápoty
do mokré hlíny
tak je mi stále v patách
neuniknu mu ani v noci
ačkoliv ze snů odletěly můry
žár slunce loupe
zrna, jež se schovávají ve
zlatých klasech
kukuřičného pole

O kus dál další pole
se po zemi válí,
jako malé dítě v hračkářství
vedle souvrati
medové květy slunečnic
otáčejí hlavu za sluncem
jako kdyby chtěly opálit tváře
večer už za vsí čaruje
když se vracím zpátky z polí
s natrhanou snítkou koukole
jíž zapleteš si
do kaštanových vlasů

Jsem vítr
co ti vlasy rozcuchá
a modré kvítky po pokoji
jen tak rozhází
jsem vítr, jenž přinesl ti
plnou náruč slunečnic
malovaných, jak od Van Gogha
jenom neměl jsem dost odvahy
abych si v afektu
uřízl ucho
Autor Petr27, 31.07.2022
Přečteno 148x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Iva Husárková, mkinka, Friday, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dobrý závěr.

31.07.2022 23:49:38 | Friday

Díky :)

01.08.2022 10:50:58 | Petr27

ST* líbí se mi**

31.07.2022 22:56:46 | Frr

Děkuju :)

01.08.2022 10:51:19 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí