V lese

V lese

Anotace: Báseň o atmosféře v lese :)

Sbírka: Jitřenka v medu

Když do lesa vstoupím
háj náhle zhoustl
jako ztuhlý asfalt na silnici
dech pryskyřic voní z borovic
o kus dál zahořkl blín
příliš temný stín
jenž vrhal starý modřín
mi k nohám
loňské jehličí shazoval

v černém lese kráčím
přes mech a drolící se kamení
v šerém boru se proplétám
skrz větve zkroucené
jak ruce starců
můj duch naslouchá tichu
v tom ráji blaženém

vzdálený zpěv ptáků
letí nad lesem
křídla ve výši bijí o vzduch
pak klesají zase zpět
když se večer únavou
perutě po zemi vlečou
pták raněný však neumírá
kořist schvácená se kroutí
v síti kořenů
jak zloděj v chladných řetězech
Autor Petr27, 04.08.2022
Přečteno 186x
Tipy 7
Poslední tipující: Kan, šerý, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí