Vycházka do Žižkova parku

Vycházka do Žižkova parku

Anotace: Inspirace v Jabloneckém parku

Po měkkém koberci trav
rozsypala se
skleněná rosa
ze všech kapes
holoubci se slétají
z římsy
jeden po druhém
ke kašně na náměstí
v níž máchají horká křídla

Ze studánky
v Žižkově parku
chladný pramen pryští
o kus dál vyschnul tok
jen voda kape
jako kdyby
odměřovala čas

Za obzorem se slunce vyhouplo,
jako bílé plachty lodí
jež obepluly celý oceán
šero ztrácí šedý tón
a hudba rána
se rozezněla krajem
Autor Petr27, 16.08.2022
Přečteno 102x
Tipy 6
Poslední tipující: CULIKATÁ, šerý, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí