V parčíku u kostela

V parčíku u kostela

Anotace: Lyrická báseň z Šumburského parku :)

Sbírka: Jitřenka v medu

V parčíku u kostela
voda z kašny vyvěrá,
ač má barvu popela
je to jenom pověra

Pravěké buky v jeseni
z široké koruny krvácí
občas vítr třese s ní
a listy, jak stránky obrací

Když zahořely plody jeřábu,
podzim přes rameno se dívá
mech z kůry lehce seškrábu,
ať Šumburský park prospívá

Zelené plástve sinic
v jezírku tiše plavou
přesto opláchnu si líc
a lehce pokývám hlavou
Autor Petr27, 17.08.2022
Přečteno 127x
Tipy 12
Poslední tipující: Ishtar, Stanislav32, CULIKATÁ, Sonador, Kan, Jan Kacíř, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí